Aprop Glòries enllestit

La segona promoció d’allotjaments temporals APROP ja s’ha fet un lloc a la silueta de la plaça de les Glòries. Després de més de mig any de retard, el bloc fet amb contenidors marítims reciclats està gairebé enllestit i en espera dels primers inquilins a la tardor. L’edifici disposa de 42 pisos provisionals d’entre una i dues habitacions i es calcula que hi podran viure un centenar de veïns en situació de vulnerabilitat.

Segons l’Ajuntament de Barcelona, que impulsa els APROP, la intenció és acabar els últims tràmits des d’ara i fins al setembre i a partir de l’octubre rebre de mica en mica els qui hi habitaran —és a dir, al llarg del quart trimestre del 2022. El bloc està situat al carrer d’Àvila, just al davant del Disseny Hub i alçat al costat d’una promoció privada d’habitatges de compra que freguen els 600.000 euros.

El gener van arribar-hi els primers contenidors

Els primers contenidors marítims reciclats d’aquesta promoció van començar-se a col·locar a Glòries a mitjan gener. Els habitacles de dues habitacions són de 52,7 m² i els d’una, de 25,8 m². Cada pis té balcó exterior i l’edifici disposa d’espais comuns. Les persones que hi viuran seran, per exemple, famílies vinculades als Serveis Socials o perfils joves, amb qui es treballarà per aconseguir un pis definitiu.

Els APROP de Glòries se sumen al primer edifici construït amb contenidors que es va alçar a la ciutat, al Gòtic. Es van estrenar el febrer del 2020 com una solució temporal per a persones i famílies en procés de desnonament o que ja han perdut la casa, mentre esperen que els adjudiquin un habitatge. El consistori també ha impulsat un altre bloc de pisos com aquests al barri de la Bordeta.