El portaveu d’ERC a Barcelona, Jordi Coronas, ha acusat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), d‘”irresponsable” per les declaracions que va fer aquest dissabte en què va dir que el reforç de Mossos d’Esquadra aquest estiu a la ciutat és insuficient. “Amb la seguretat no es pot mentir, i no s’hi pot jugar, això ja ho fa Vox”, ha afirmat Coronas, que ha afegit que “la gent vol solucions i no mítings d’un tinent d’alcalde”.

La polèmica va començar quan Collboni va dir que amb els 65 agents de Mossos que reforçaran la plantilla aquest estiu “no arriba ni a un per barri”. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, el va acusar de mentir i, en un tuit, va recordar que aquest estiu el cos policial tindrà a Barcelona 267 agents més que al 2019 (inclouen els 65 de reforç), el que representa un 8,9 % més d’efectius. Elena també va afegir que en l’última Junta Local de Seguretat, l’alcaldessa, Ada Colau, i el tinent d’alcalde Albert Batlle “van felicitar Interior”.

“Que faci un pas al costat i surti del govern”

Coronas ha recriminat a Collboni que sota el seu mandat els problemes d’inseguretat “han retornat a nivells del 2019” i l’ha convidat a “fer un pas al costat i sortir del govern municipal” si només traspassa les responsabilitats a la Generalitat. “Que algú amb més capacitat per resoldre problemes s’hi posi”, ha dit el portaveu d’ERC, que veu el líder socialista “en campanya”: “la ciutadania decidirà el 2023”.

Les vacances de la Guàrdia Urbana

ERC, com també ha fet Junts aquest dilluns, ha denunciat que un 40 % de la plantilla de la Guàrdia Urbana fa vacances els mesos d’estiu, quan més visitants hi ha a la ciutat, i han instat Collboni ha negociar per canviar aquesta situació. “El que no pot fer Collboni és amagar les seves responsabilitats, perquè necessitem més Guàrdia Urbana també de juny a setembre”, ha afirmat Jordi Martí (Junts), que veu “nerviosisme” al govern municipal.

Martí ha valorat com a positiu el reforç de Mossos i “l’esforç” que fa Interior, tot i que “en voldríem més”. Des de Ciutadans, Paco Sierra ha dit que la polèmica sobre el reforç policial a l’estiu és una “picabaralla electoral” entre ERC i el PSC. El portaveu de Cs a l’Ajuntament ha demanat que “més enllà de culpar-se mútuament”, Ajuntament i Generalitat facin un desplegament policial necessari “perquè Barcelona deixi de ser una de les ciutats més insegures d’Espanya”.