Pistola Taser

El Grup Municipal de Barcelona en Comú ha registrat un prec perquè Barcelona no doti la Guàrdia Urbana amb pistoles Taser. En el text, presentat pel regidor dels Comuns Marc Serra, s’insta el govern de Jaume Collboni a “no iniciar els tràmits” perquè la policia municipal incorpori les pistoles elèctriques “fins que el Parlament hagi elaborat una avaluació exhaustiva de l’ús que n’han estat fent els Mossos d’Esquadra i les policies locals que ja en disposen”.

BComú, a més, recorda que el síndic de greuges de Catalunya “va manifestar la seva preocupació per l’expansió de l’ús” d’aquest tipus de dispositius i que “segons diversos experts i entitats” també “caldria dur a terme una avaluació de l’ús de les pistoles”. En aquest sentit, el text dels Comuns recorda que el 2021 un veí de Badalona va morir, després de ser reduït pels Mossos amb descàrregues d’aquestes pistoles.

La Urbana, amb Taser abans de l’estiu?

El prec dels Comuns arriba un mes després que el govern Collboni obrís la porta a dotar amb pistoles elèctriques el cos de la Guàrdia Urbana. Al plenari municipal del mes d’abril, l’alcalde i el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, es van mostrar favorables a la iniciativa; en resposta a un prec de TriasxBCN, Collboni va dir que l’executiu “valora positivament” la petició que li va fer arribar la cúpula de la Urbana i que a l’estiu prendrà una decisió.