L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, s’han mostrat favorables que la Guàrdia Urbana incorpori pistoles elèctriques Taser al seu equipament. En resposta a un prec presentat per TriasxBCN al plenari municipal del mes d’abril, Collboni ha dit que el seu executiu “valora positivament” la petició que li ha fet arribar l’intendent major de la Urbana, que —segons ha dit l’alcalde— és partidari de “reforçar mecanismes per protegir l’activitat dels agents” i relegar les armes de foc “com a últim instrument”.

Fora del plenari, però, Albert Batlle ha matisat que ara el que farà el govern és “obrir el debat” per confirmar la idoneïtat d’incorporar pistoles Taser al cos de la Guàrdia Urbana i ha confiat que la decisió arribarà abans de l’estiu. En paral·lel, Batlle ha avisat que la intenció és que no tots els agents tinguin una Taser, que s’elabori un protocol d’ús d’aquests dispositius i que es facin formacions als agents de la policia municipal.

El tinent d’alcaldia de Seguretat també ha admès que cal reobrir el debat sobre les pistoles Taser després de casos com el de Sant Andreu, en el qual una patrulla de la Guàrdia Urbana va disparar un tret a un individu que se’ls va abraonar en un domicili.