on votar barcelona 9 juny eleccions europees 2024
Foto: ACN

Et preguntes com saber on votar el 9 de juny amb motiu de les eleccions europees 2024? De vegades, d’una contesa electoral a una altra hi ha petits canvis en el repartiment de meses i col·legis electorals i, per tant, pot ser que el punt de votació canviï. Els ciutadans amb dret a vot han de rebre a casa la targeta censal, on es detalla la secció censal de la qual formen part, el col·legi electoral on han d’anar a votar, amb l’adreça exacta, i també la mesa concreta on dirigir-se per emetre el vot. En el cas que no l’hagis rebuda o l’hagis perduda, t’expliquem com pots saber on votar a Barcelona o altres punts de Catalunya de cara a les eleccions europees 2024.

Com saber on votar el 9 de juny? Per telèfon

Pots saber on votar el 9 de juny trucant un dels següents telèfons:

  • 010: telèfon d’informació i atenció gratuït de l’Ajuntament de Barcelona.
  • 901 101 900: servei d’atenció telefònica als electors de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Demanar la informació per internet

També tens l’opció de fer la consulta per internet, ja sigui des de l’ordinador, el telèfon mòbil o la tauleta:

  • Seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona: cal introduir el tipus de via de residència, el nom i el número de l’edifici i el número del DNI o qualsevol altre document d’identitat. Amb aquesta informació, pots rebre el nom del local que serà el teu col·legi electoral, amb l’adreça concreta.
  • Web de l’INE: la pàgina de l’Institut Nacional d’Estadística demana introduir la província, el municipi, el nom del carrer, el número, el codi postal i la primera lletra del cognom.

Sol·licitud presencial

Si optes per obtenir la informació de forma presencial, pots dirigir-te a dos espais principals, on hauràs de donar el document d’identitat i l’adreça que consta al padró:

  • Delegació de l’Oficina del Cens Electoral d’empadronament.
  • Ajuntament de Barcelona.