pistola tàser

(ACN) El director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha assegurat que es va seguir i complir correctament el protocol per l’ús de pistoles Taser en la reducció d’un home a Badalona divendres passat, que va acabar morint. En declaracions a TV3, ha assegurat que la víctima estava conscient després que se’l reduís amb aquesta arma. Ha defensat, també, que hi havia una unitat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), com marca el protocol, i que es va fer el trasllat a l’hospital com s’indica.

Caldrà esperar a l’autòpsia per determinar les causes de la mort

Ferrer ha dit que haurà de ser l’autòpsia la que determini les causes de la mort. Ha detallat que es va intentar durant una “llarga estona” que l’home deposés l’actitud “violenta” i, en no ser això, es va acabar fent ús de la pistola elèctrica. Ha apuntat que aquesta eina té l’aval del Parlament i que els agents que hi van anar tenien la formació necessària.

En ser preguntat sobre què passaria si l’autòpsia veu relació entre la Taser i l’aturada cardíaca, Ferrer ha valorat que no es pot avançar el resultat de l’informe i que, en tot cas, l’actuació es va “ajustar” al que diu el protocol. En tot cas, ha afirmat que el cos policial “sempre està obert a revisions”.

Primera víctima mortal a causa d’una pistola elèctrica a Catalunya?

Un home que va ser reduït pels Mossos d’Esquadra amb una pistola Taser a Badalona aquest cap de setmana ha mort a l’hospital, segons han confirmat a l’ACN fonts policials. Agents del cos van haver d’utilitzar la pistola davant l’estat d’alteració de l’home, que estava molt agressiu. De fet, va ser la mateixa família la que va avisar la policia. Les mateixes fonts han assegurat que l’arma es va utilitzar complint els protocols establerts. L’home va ingressar conscient a l’hospital i va morir posteriorment. Ara s’està estudiant si hi ha relació de causa i efecte entre la mort de l’home i l’ús de la pistola elèctrica.