carrers mes accidents barcelona 2023

Els dos punts de Barcelona amb més accidents de trànsit amb ferits el 2023 van ser la cruïlla del carrer d’Aragó amb Independència i la de l’avinguda Diagonal amb Balmes. Així es desprèn del balanç de la sinistralitat que ha presentat aquest dilluns l’Ajuntament de Barcelona. En cadascun d’aquests dos punts de Barcelona, van produir-se 17 accidents de trànsit.

El carrer d’Aragó encapçala el rànquing de les vies de Barcelona on es concentren més accidents viaris. En concret, en només cinc punts d’aquesta artèria s’han produït 70 sinistres el 2023. Per darrere de la cruïlla amb Independència, hi ha les cruïlles amb els carrers de Roger de Flor (14) i Roger de Llúria (14), la confluència amb el carrer de Muntaner (14) i la d’Aragó amb l’avinguda Meridiana (11).

Aragó repeteix com el carrer amb més accidents

L’any anterior, el 2022, el carrer d’Aragó també va ser el que va concentrar més sinistralitat. És un carrer amb més trànsit de tot Barcelona i això també contribueix a aquesta elevada accidentalitat en alguns dels seus trams. De fet, l’entitat Eixample Respira la qualifica d’“autopista urbana” i quantifica que hi passen més de 60.000 cotxes cada dia.

Els altres punts amb més accidents: l’avinguda Diagonal i la ronda de Dalt

Per darrere de les cruïlles d’Aragó amb Independència i Diagonal amb Balmes, el tercer punt de Barcelona amb més sinistres, amb un total de 16 accidents, és el quilòmetre 15 de la ronda de Dalt en sentit Besòs, a l’altura de la plaça d’Alfons Comín.

En total, a Barcelona hi ha 24 zones de risc amb un total de 292 sinistres detectats, que representen el 4,26 % del total anual d’accidents amb lesionats a la ciutat. Els criteris que utilitza la Guàrdia Urbana per determinar que una zona és de risc són: que s’hagin produït 10 o més sinistres amb lesionats, que aquests sinistres s’hagin produït a una distància de 15 metres entre si i que hagi passat en un interval de 12 mesos.

Baixa el nombre d’accidents a Barcelona

En total el 2023 s’han registrat 6.857 sinistres de trànsit a Barcelona, un 4,79 % menys que l’any anterior (7.202).