Barcelona vol disposar de les piscines a l’estiu tot i la sequera. La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha explicat aquest dimecres que l’Ajuntament ha tornat a demanar a l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) poder continuar omplint les piscines d’ús públic quan arribin els períodes de temperatures altes durant els mesos d’abans de l’estiu i també en ple estiu.

Bonet considera que les piscines són espais “importantíssims” perquè gran part de la població pugui refrescar-se quan faci més calor. De fet, ha assegurat que, si les piscines tanquen, molta gent “no tindrà potser cap altra possibilitat que aquesta” per alleujar els efectes de la calor davant el que es preveu que sigui “un escenari de pujada de temperatures”.

Barcelona podrà seguir regant amb aigua freàtica

Pel que fa al reg a la ciutat, l’Agència Catalana de l’Aigua ha donat el vistiplau que Barcelona segueixi regant amb aigua freàtica. Era una altra de les peticions que el consistori havia fet a la Generalitat atès que l’aigua freàtica de Barcelona no és potable. Segons ha explicat Bonet, l’ACA va acceptar aquest dimarts una demanda que l’Ajuntament considerava “principal”.

La tinenta d’alcaldia ha indicat que des del consistori s’ha reclamat a la Generalitat “la necessitat de tenir en compte algunes singularitats de Barcelona” a l’hora d’aplicar les restriccions d’aigua. També ha assegurat que la ciutat “ja ha fet molts deures” per disminuir el consum d’aigua de boca i que s’està treballant amb la resta d’administracions per anticipar els episodis futurs de la sequera que ha assegurat estan “a la cantonada”.