dessalinitzadores catalunya

L’Ajuntament de Barcelona ha demanat al govern català mantenir obertes les piscines públiques i poder-les reomplir i les de serveis complementaris, com, per exemple, les d’ús terapèutic situades als centres hospitalaris, per quan la ciutat entri en fase d’emergència per sequera.

Aquesta és una de les demandes que ha sortit de la primera reunió del grup de treball sobre sequera impulsat per l’Ajuntament de Barcelona amb la participació de totes les administracions i operadors implicats. La trobada ha servit per analitzar la situació actual i les mesures que haurà de prendre la ciutat en cas que les restriccions augmentin les pròximes setmanes.

Seguir regant camps esportius federats

Una altra petició que ha fet el govern municipal és seguir regant els camps esportius d’esport federat, amb limitació del consum a 200 m³/ha, ja que entén que l’esport federat també és un espai de lleure de qualitat per a infants i joves de la ciutat, i que afavoreix la cohesió als barris.

Pel que fa al reg, l’Ajuntament ha reiterat la demanda de mantenir l’aigua freàtica per al reg d’espais verds sempre que no suposi una reducció de la disponibilitat d’aigua per a l’abastiment domiciliari.

“Mantenir el verd que protegeix la salut de la ciutadania”

El consistori subratlla que el reg dels espais verds amb aigua freàtica, recurs hídric alternatiu que té la ciutat, permet mantenir el patrimoni verd, essencial també per mitigar les temperatures altes de l’estiu i els efectes negatius de la contaminació de l’aire. “Un verd, per tant, que protegeix la salut de la ciutadania i minimitza els efectes de l’illa de calor”.

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha demanat més anticipació i més coordinació entre administracions per “preveure” reptes i solucions “a curt i a mitjà termini”.

En aquest sentit, s’ha reafirmat el compromís de les administracions per continuar desenvolupant polítiques i infraestructura per fer ciutats més resilients davant els efectes de la sequera, com a mostra dels reptes que planteja el canvi climàtic.