Barcelona torna a provar sort per trobar empreses que s’ocupin de reformar el Mercat de la Sagrada Família i el conjunt d’equipaments contigus, ubicats al carrer de Mallorca, 425. En concret, l’Ajuntament de Barcelona ha obert un segon concurs públic, després que el primer quedés desert. El projecte és exactament el mateix, l’únic que canvia és el pressupost base de licitació: ara és de 8,7 M € (gairebé un milió i mig més que en el primer intent).

Fonts municipals han explicat a betevé que l’augment del pressupost respon a una actualització dels preus, en el context inflacionari i de crisi energètica. Els treballs estan dividits en dos lots (per una banda, el del mercat; i per l’altra, el dels equipaments) i les empreses interessades a fer-los tenen temps per presentar les seves ofertes fins al 14 de novembre.

Per tant, com a molt aviat, les obres per refer el Mercat de la Sagrada Família i l’illa d’equipaments no començaran fins a principis del 2023, tal com ja va avançar betevé. Els treballs han de durar dos anys.

Què s’hi ha de fer?

La transformació del Mercat de la Sagrada Família i dels entorns és una de les més destacades a l’Eixample aquest mandat, i preveu una nova coberta de plaques solars al mercat, que renovarà la façana. També es reordenaran els usos de l’edifici del casal de gent gran, el centre cívic i el casal infantil, que guanyaran espai i s’obrirà un passatge d’accés nou a l’interior d’illa.

L’illa d’equipaments del Mercat de la Sagrada Família està delimitada pels carrers de Mallorca, Padilla, Provença i Lepant. Per Mallorca, 425, hi ha un accés al mercat, al casal de gent gran, al centre cívic i al casal infantil, així com a un supermercat que, amb el projecte de reforma, canviarà d’ubicació. A Padilla, 255-263, s’entra al mercat, mentre que a Provença hi ha l’accés a la Biblioteca de la Sagrada Família. El projecte també enterrarà les parades exteriors del mercat, les que donen a la vorera de Padilla.

equipaments Sagrada Família