Famílies pobresa Barcelona
Foto: Save the Children

Les famílies de 18.500 nens d’entre zero i 16 anys en situació de vulnerabilitat es beneficiaran dels 11,15 milions d’euros que l’Ajuntament de Barcelona destina als ajuts per pal·liar la pobresa infantil. En total, està previst que aquest Fons d’Infància arribi a 10.667 famílies amb menors a càrrec, de les quals 2.801 són monoparentals. L’ajuda oscil·la entre els 50 i els 100 euros mensuals durant sis mesos en funció del nombre de fills. En el cas dels pares o mares sols s’afegeix una prestació de 100 euros al mes extra.

Un miler d’infants més

La convocatòria per rebre aquesta subvenció es va obrir del maig al juny i, segons les dades del govern municipal, enguany se’n beneficiaran gairebé un miler de famílies més. Precisament des de l’àrea de Drets Socials subratllen que es van introduir canvis per arribar al major nombre possible de persones amb dret a rebre la prestació i fer la tramitació més àgil i fàcil.

Per això, l’Institut Municipal de Serveis Socials va habilitar una setantena de punts de suport presencial per a l’obtenció de l’idCAT Mòbil i facilitar el tràmit telemàtic. També s’ha mantingut l’opció de fer el tràmit de manera presencial.

Missatge al mòbil per informar de la prestació

També s’ha fet una campanya específica d’informació i s’ha enviat un missatge al mòbil de les persones potencialment beneficiaries perquè en coneguin els terminis i les condicions d’accés.

Entre els requisits per accedir-hi hi ha disposar d’un informe que acrediti la situació de vulnerabilitat, que la família estigui empadronada a Barcelona i que la persona que ho sol·licita tingui la guarda i custòdia dels menors i visquin en la mateixa unitat familiar.

A banda, en el cas d’una unitat familiar de dos membres, el nivell de renda no pot superar els 11.951 euros, una quantitat que s’incrementa en 3.000 euros per cada membre addicional de la família.