ELOI BADIA, regidor del districte de Gràcia "No és una cosa que ens incumbeixi decidir quin ús ha de tenir un local buit. És una cosa que haurà de dirimir la propietat i, que en aquest, hi ha una legislació ben clara en la qual nosaltres en cap cas hi estem en contra i per tant s'haurà d'actuar. El que ens tocarà a nosaltres és mediar i fer que aquest conflicte es resolgui de la forma més pacifica, però no ens toca a nosaltres fer de jutges." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "Lo que le pedimos a la alcaldesa es que evite la situación de permisividad como se esta viendo en otros fenómenos este verano y que cumpla con lo que le hemos exigido la oposición y se ha aprobado por mayoría." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Que no s'espolsi les puces dient que això és cosa dels Mossos, o de l'anterior govern, o que és cosa dels altres. Perquè la culpa sempre acaba sent dels altres. No. La responsabilitat aquests moments sobre seguretat a Barcelona és l'Ada Colau. Que exerceixi."

El regidor també ha deixat clar que l’Ajuntament no considera una provocació que l’ocupació del nou local -una antiga oficina de la Caixa Penedès al número 173 de la travessera de Gràcia, a només 50 metres del local anterior– s’hagi dut a terme durant les festes de Gràcia: “Cap a nosaltres, segur que no”, ha dit Badia, que també ha subratllat que vetllaran perquè la celebració s’acabi amb “tota tranquil·litat”. La principal preocupació del districte -ha explicat- és que hi hagi nous disturbis, però el regidor s’ha mostrat confiat que no es repetirà “cap mena d’incident”. També ha explicat que no s’augmentarà el dispositiu policial arran de la nova ocupació i que l’Ajuntament està a l’expectativa de com evoluciona la situació.

Mentrestant, la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha reclamat al govern municipal que actuï tenint en compte les mesures que es van aprovar per majoria, a petició de l’oposició, per posar fi a la permissivitat de què, segons Carina Mejías, gaudeix el col·lectiu ocupa. El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, també demana a l’alcaldessa, Ada Colau, que actuï com a màxima responsable de la seguretat a la ciutat: “que no s’espolsi les puces dient que això és cosa dels Mossos, o de l’anterior govern, o que és cosa dels altres”, ha dit el líder republicà.