Els projectes que es financen aborden la seguretat alimentària per a les famílies refugiades sirianes al Líban, la protecció dels infants afectats pel setge a la Franja de Gaza i el treball conjunt dels joves refugiats sirians i jordans a Jordània per tractar la resolució de conflictes i cultura de la no-violència. Les associacions que impulsen aquests tres projectes són Acció contra la Fam al Líban, l’Associació Catalana per la Pau a la Franja de Gaza i el Centre per a la Innovació Social a Jordània.

En total, l’Ajuntament farà una aportació de  144.000 euros. El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, responsable de l’àrea, ha defensat “la necessitat de donar el màxim suport a projectes vinculats a acció humanitària en països que estiguin fent front a la crisi dels refugiats, seguint a més una crida que fa la ciutadana a no quedar-se de braços plegats. Creiem que a Barcelona la cooperació no és una opció, és una obligació“.

Es tracta d’una modalitat d’ajuts, vinculats a les emergències, que forma part del paquet global de subvencions que s’atorguen a les entitats dedicades a l’àmbit de la justícia global i la cooperació internacional de l’any 2016. En total els ajuts a la cooperació tindran un pressupost mínim de 4.670.000 euros i es resoldran al novembre, que es coneixeran els projectes que rebran subvenció en la resta de modalitats. La resolució d’aquesta modalitat s’ha prioritzat, respecte de la resta, atesa la naturalesa dels projectes.