En el cas de l’exvicepresidenta ha entregat 850 avals de ciutadans i 260 de membres del partit, mentre que l’excomissionat de Participació i Associacionisme ha portat 886 de ciutadans i 140 de partit. La normativa de les primàries exigeix tenir com a mínim 500 de ciutadans i 100 de partit. Tot i que en total, els dos han presentat una xifra similar, Munté en té 120 més de partit i gairebé dobla els que ha aconseguit Agustí. Els membres del PDeCAT són els que podran votar a les primàries per triar candidat.

Com que tots dos han superat el mínim de suports necessaris, és de preveure que dijous, un cop revisats els avals, els proclamaran oficialment candidats per a les primàries que es faran l’11 i 12 de maig. Després de complir amb el tràmit de lliurar la documentació a la seu del partit, Munté i Agustí s’han mostrat satisfets d’haver reunit avals de sobres i motivats a començar la campanya per aconseguir ser els guanyadors.

De moment, tots dos segueixen sense posar-se d’acord sobre la proposta de Jordi Graupera per fer un candidatura independetista unitària, que sorgeixi d’unes primàries obertes a tota la ciutadania. Munté considera que el projecte del filòsof és, de moment, “un eslògan”. L’exvicepresidenta veu positiu que es plantegin iniciatives com aquesta, però, remarca que en qualsevol cas cal que toquin “de peus a terra i s’han de concretar”. En canvi, Agustí es mostra molt més obert a anar de la mà amb la proposta de Graupera i ha assegurat que si surt candidat “la intenció és anar junts”.