L’Ajuntament preveu començar a construir 225 pisos destinats a lloguer públic i dret de superfície a l’Illa de les Glòries , situada entre la Gran Via, el carrer de los Castillejos, plaça de les Glòries i un nou vial que defineix els Encants, a mitjans del 2019. La Comissió de Govern ja ha aprovat inicialment el planejament urbanístic de la plaça de les Glòries, on s’aixecaran els quatre edificis d’habitatges socials, però, segons el govern municipal, les obres s’hauran de coordinar amb els treballs per avançar amb la construcció del túnel viari, represes recentment.

Els 225 pisos estaran dissenyats per quatre equips d’arquitectes que van guanyar el concurs internacional d’idees per participar en el projecte i que ja es van anunciar ara fa un any. Els edificis, que se situaran al solar que ara ocupa el Jardí de les Alzines, entre la Gran Via de les Corts Catalanes i els Encants, incorporaran elements per potenciar l’estalvi energètic i la salut dels qui hi viuran.

Tot i que el govern municipal preveu que les obres puguin iniciar-se a mitjan 2019, asseguren que caldrà poder coordinar els dos projectes d’obres que hi haurà a la plaça de les Glòries, el dels quatre blocs d’habitatges i el del túnel de Glòries, uns treballs que s’han reprès fa poc.