El recompte l’ha fet la Generalitat, i l’ha avançat el govern municipal a la Comissió de Drets Socials. Segons aquest, les entitats bancàries són propietaris de 2.421 pisos que estan desocupats des de fa almenys dos anys a  la ciutat. El regidor d’Habitage, Josep Maria Montaner, ha dit que un cop coneguda la xifra, començaran a aplicar-se  “sancions dures”, sobretot a les dues entitats que més en concentren i, fins i tot, exigiran “la cessió obligatòria que marca la llei”.

Montaner també ha explicat que després de dues rondes de reunions amb els bancs, els resultats pel que fa al nombre d’habitatges cedits per a ús social “han estat minsos”: el banc dolent, la Sareb, ha cedit sis habitatges, i CaixaBank, tres. El Partit Popular ha criticat els pocs fruits que han donat fins ara les negociacions, i ha acusat el govern de Barcelona en Comú d’haver “enganyat la gent a les eleccions, perquè ara diuen que no tenen competències”.

El regidor d’Habitatge també ha donat dades pel que fa als pisos que s’han aconseguit amb el dret de tempteig i retracte: mitjançant aquest mecanisme s’han adquirit nou pisos, i també dos edificis d’habitatges a Ciutat Vella.