El portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats ha demanat conseqüències jurídiques per als membres destituïts —en aplicació de l’article 155— del govern català a qui considera “protagonistes d’un cop d’estat”. Ha ironitzat sobre els qui continuen a la presó i assegura que es preocupa per tots els presos del món “i per les foques, també”, però que vol “que la llei es compleixi”. En un acte de campanya del partit taronja a Mataró, ha atacat Miquel Iceta per plantejar un possible indult posterior als judicis dels consellers destituïts.

“Per què s’hauria de penalitzar un furt o un assassinat i, en canvi, un cop d’estat no?” ha preguntat Girauta a Iceta fent referència a una entrevista del candidat socialista al diari ‘Ara’ en què aquest ha plantejat la possibilitat d’un futur indult si els consellers del govern Puigdemont acaben essent condemnats. Girauta ha avisat: “Que tothom sàpiga que els que votin socialistes estaran dient que no volen que es castigui els autors d’un cop d’estat”.

Girauta també ha defensat el seu partit com l’únic que no “pastereja” i que no hi entén de “tabús”. I ha posat d’exemple el concert basc que ha titllat “d’injustícia”. Ha assegurat que els bascos tenen un “xiringuito” i que el pensen “desmantellar”.

També s’ha mostrat convençut que el seu partit en un període de tres anys governarà a molts més municipis, al govern d’Espanya i també a Catalunya. “Aquest és el nostre temps”, ha dit Girauta per acabar l’acte.