La portaveu nacional d’Arran, Mar Ampurdanès, ha presentat oficialment la campanya a favor del referèndum des d’un faristol a les portes de la seu del PP del carrer d’Urgell, i després que s’hagin produït alguns moments de tensió quan una part dels concentrats han entrat al vestíbul de la seu dels populars. Ampurdanès també ha demanat a la Generalitat que “abandonin la via del pacte i que no es facin enrere, perquè el poble no admet traïcions”, en referència a la convocatòria i celebració de la consulta.  Durant l’acte també hi eren presents la diputada de la CUP Anna Gabriel i l’exdiputat David Fernández, tot i que no han participat directament de l’acció reivindicativa.

El PP ha reaccionat a aquest “intent d’ocupació” de la seu amb un comunicat en què avancen que presentaran una denúncia davant de la justícia, directament contra Anna Gabriel, la CUP i Arran, i “tota la tribu que ha vingut a la seu del PPC a muntar el número”, ha dit el president popular Xavier García Albiol. El dirigent popular assegura que “la CUP i la diputada Anna Gabriel són una colla de feixistes que representen el pitjor i més rebutjable de la societat catalana” i afegeix que “per moltes amenaces i violència que utilitzin” ni els “espantaran” ni els “callaran”.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat la seva “solidaritat absoluta” amb el PP i ha condemnat els fets. Ho ha fet des dels Estats Units, on es troba de viatge oficial. Puigdemont ha advertit que “les accions que limiten la llibertat d’actuació de qualsevol grup polític són condemnables“.