(ACN) Els alcaldes de l’Arc Metropolità es mostren “oberts a parlar” de l’ampliació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) al Vallès, el Maresme i el Garraf plantejada pel seu president, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. Això sí, avisen que no permetran “que es faci des del barcelonacentrisme”. La presidenta de l’Arc Metropolità de Barcelona i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha dit que incloure el Vallès, el Maresme i el Garraf a l’AMB és una possibilitat “que s’ha d’abordar” i insten Collboni a afrontar-ho de tu a tu amb els territoris implicats.

“Primer de tot hem de parlar del què, i no de com s’ha de governar”, ha asseverat Farrés a la premsa després de la reunió de l’Arc celebrada aquest dimarts per afrontar les zones de baixes emissions.

Una “metròpoli federal”

L’alcaldessa de Sabadell ha recalcat que la posició de l’Arc “no és contra Barcelona” i ha defensat que els alcaldes de la segona corona reclamen “corresponsabilitat” en la creació d’un gran ens metropolità.

La intenció de Jaume Collboni és que aquesta gran regió sigui operativa abans del 2030, segons va anunciar a principis d’octubre en una conferència a Foment del Treball, en què el socialista va fitxar com a horitzó la creació d’una “metròpoli federal” que passi d’aplegar els 3,3 milions de ciutadans que ara té l’AMB als 5,3 milions de tota la regió metropolitana.