La tercera administració més gran de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha oficialitzat aquest dijous un acord de govern. Per quart mandat consecutiu, PSC, En Comú Guanyem – Confluència, Junts per Catalunya i ERC-AM han arribat a un acord per governar tots plegats. Les prioritats del mandat seran millorar la mobilitat, treballar contra el canvi climàtic i, sobretot, afrontar el problema d’accés a l’habitatge.

Serà el proper dijous quan es constituirà el Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana, formada per 36 municipis, i amb una gestió anual de 2.200 milions d’euros. El conformaran els alcaldes i alcaldesses de la regió, i els regidors i regidores escollits per representar cada municipi, un total de 90 membres, amb majoria del PSC. Ja s’ha avançat, com és habitual, que la presidència recaurà sobre l’alcalde de Barcelona, en aquest cas, Jaume Collboni.

Front comú dels municipis

L’AMB es marca com a objectiu ser un interlocutor vàlid davant el Govern espanyol, la Generalitat i les institucions europees, i fer un front comú per poder abordar “problemàtiques dels municipis que un alcalde sols no pot afrontar”. Els quatre grups destaquen que l’habitatge, tant la rehabilitació com la construcció de més pisos de lloguer social, així com combatre les crisis que genera l’emergència climàtica, com ara la sequera i els reptes de la mobilitat en aquesta zona seran els principals eixos de treball.

Amb consens i fugint de la confrontació

També destaquen la facilitat per arribar a un acord “tot i els diferents colors polítics”, “amb la generositat de tothom” i “posant l’AMB com a exemple per a altres institucions on no s’ha estat capaç”. “Fugirem sempre de la confrontació”, han conclòs.