El coordinador de mobilitzacions de l’entitat, Francesc Cara, ha assegurat que “ara necessitem un 11 de setembre i només l’avançarem sis mesos”. Ha explicat que la idea és concentrar-se entre l’avinguda de les Drassanes, el passeig Colom i el carrer Marquès de l’Argentera fins a les portes de la Ciutadella. Des de l’entitat volen apressar així als partits independentistes a formar govern i a arribar a un acord. Membres de l’entitat també ha aprofitat per criticar que les negociacions per formar govern s’allarguin ja més de dos mesos.

En les 118 esmenes al full de ruta s’ha fet palès que els socis de l’entitat demanen treballar per ser més independents i tenir una estratègia pròpia —de fet, hi havia una esmena a la totalitat, finalment rebutjada, que demanava la dissolució de l’entitat si no s’aconsegueix aquesta autonomia. Altres esmenes reclamaven evitar el traspàs directe a formacions polítiques de membres de l’entitat, com ha passat amb Carme Forcadell i Jordi Sànchez.

Malgrat aquestes peticions d’allunyament de l’esfera política, en l’assemblea d’aquest diumenge hi han intervingut representants polítics que es troben a Brussel·les, com Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig. També ha parlat Carles Puigdemont en un missatge de vídeo enregistrat a Bèlgica en què s’ha atribuït la responsabilitat de defensar l’espai de llibertat de les institucions catalanes. Al final de l’acte també s’ha llegit una carta de l’anterior president de l’entitat, Jordi Sànchez, enviada des de la presó de Soto del Real.

Cadires buides per recordar els empresonats i els polítics a Bèlgica

A l’assemblea també s’hi han vist deu cadires buides amb fotografies dels polítics que estan a Brussel·les i els que estan empresonats. En el cas d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart s’han afegit quatre llaços grocs en senyal de protesta pel seu empresonament.

Es fixa calendari electoral de l’entitat

Després d’aprova el full de ruta, l’ANC renovarà la seva directiva. El 17 de març es faran eleccions per escollir els 77 membres del Secretariat Nacional, d’entre els quals sortirà el nou president de l’entitat sobiranista.

La Caixa de Solidaritat recapta 5,8 milions d’euros

Durant l’assemblea, s’ha fet públic que la Caixa de Solidaritat de l’ANC i Òmnium Cultural va recaptar 5,8 milions d’euros el 2017. D’aquests, 3,8 milions han servit per pagar fiances al Tribunal Suprem i Tribunal de Comptes pels processos judicials contra líders independentistes, mentre que 30.000 euros més han estat per pagar una sanció.