JORDI SÁNCHEZ, president de l'ANC "Donar senyals inequívoques des de la societat catalana del suport a les institucions i als representants polítics que aquestes últimes setmanes com l'estat espanyol, a través de les actuacions judicials, també polítiques del govern, però fonamentalment judicials, han decidit apretar amb una volta més la voluntat manifesta de silenciar el mandat democràtic que han rebut" JORDI CUIXART, president d'Òmnium Cultural "Això no va de sigles de partits, això no va de personalismes i, si ens ho permeteu dir, que tampoc no va de banderes, que el que estem defensant aquest 13 de novembre i el que portem dient des de ja fa dies és la democràcia, el respecte bàsic als drets de les persones i els ciutadans de Catalunya a viure plenament amb una societat democràtica" NEUS LLOVERAS, presidenta de l'AMI "Estem en un moment històric diferent del d'ahir. Portem molts mesos, molts anys de mobilitzacions, però ara estem en una recta final. Una recta final que potser molts encara no en són conscients, però està molt a prop aquest final d'aquest procés que fa molts anys que s'està treballant. I això ho veiem en aquesta intesificació dels atacs contra els càrrecs electes"

En una roda de premsa per explicar els detalls de la convocatòria, els portaveus de les tres entitats promotores de la mobilització han insistit a fer “una crida als demòcrates” envers les accions judicials contra càrrecs electes relacionades amb el procés sobiranista. “No va de sigles de partits, ni de personalismes, ni de banderes“, ha assegurat el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. I ha instat a manifestar-se totes aquelles persones que creuen que “els contenciosos polítics s’han de resoldre a través del diàleg” i no dels tribunals.

La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, també ha subratllat que la convocatòria és “oberta a tothom perquè els atacs de l’Estat són ara molt més durs i només els podrem aguantar amb unitat”. I ha advertit que, des de les entitats sobiranistes, no permetran que “el camí emprès s’acabi per la mala utilització de la política”.

En el mateix sentit, el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi S`qnchez, ha avisat que, per molt que el Govern espanyol porti a instàncies judicials tots els passos que les institucions catalanes estan fent cap a l’estat propi, “no podran frenar el procés cap al referèndum i cap a la independència“. Sànchez ha demanat el suport de la ciutadania perquè “buscaran desgastar-nos i fer-nos por“, ha dit, però amb la seva ajuda “l’Estat no podrà guanyar la batalla”.

Els líders de les tres entitats convocants han explicat que han triat el 13 de novembre perquè és just la setmana en què es compliran dos anys de la consulta del 9-N. En la manifestació, que començarà a les 12 h a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, davant de les Fonts de Montjuïc, hi prendran part diversos càrrecs electes imputats per diverses causes relacionades amb el procés.

Concretament, participaran ene la mobilització la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l’expresident de la Generalitat, Artur Mas; els exconsellers Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau; l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós; el regidor de Vic Joan Coma; i membres de la societat civil també encausats, com el president de Catalunya Acció, Santiago Espot.

Vam dir-los que, quan comencés l’actuació judicial de l’Estat, estaríem al seu costat“, ha recordat el president de l’ANC. “Ara ha arribat el moment d’estar al seu costat”, ha reblat Jordi Sànchez.