Ardanuy ha fet l’anunci a la Comissió de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, en resposta a la proposició del Grup Municipal d’ICV-EUiA, que també reclamava la conversió de l’aula en un centre de formació d’adults, amb més recursos i una oferta més àmplia d’ensenyaments. La proposició ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups. De fet, el regidor d’Educació ha explicat que, si bé ara mateix hi ha set aules i 19 centres de formació d’adults a tota la ciutat, l’estratègia municipal en aquest àmbit passa per convertir tots aquests equipaments en centres. El procés s’ha iniciat en sis de les set aules: Pere Calders, les Corts, Prosperitat, Martinet de Nit, Clot i Ciutat Meridiana.

Pel que fa a la del Bon Pastor, la conversió en centre durarà una mica més, però també tirarà endavant. Ardanuy ha explicat que aquesta aula de formació d’adults, ubicada al mateix passeig de Mollerussa, ha fet una feina molt important quant a alfabetització, però que durant els propers anys hauria d’ampliar l’oferta de formació bàsica amb cursos de validació de competències professionals o de preparació de proves d’accés a l’ensenyament reglat.

Això no és possible amb la plantilla de quatre professors que actualment té l’aula i, per això, des del Consorci d’Educació s’havia proposat integrar-la al Centre de Formació d’Adults de la Pegaso. Aquests docents i molts veïns del barri s’hi han oposat i el Consorci ha fet marxa enrere, així que l’Aula de Formació d’Adults de la Pegaso estrenarà instal·lacions l’any vinent –“calia dignificar els espais”, ha reconegut Ardanuy- i seguirà sent independent. El regidor ha confirmat que, en propers cursos, l’aula es convertirà en el Centre de Formació d’Adults del Bon Pastor.

Gerard Ardanuy ha explicat que el curs vinent les aules i centres de formació d’adults de la ciutat oferiran 630 grups, amb 14.206 places. El nombre de grups segueix creixent curs rere curs des de l’any 2011. El regidor no ha donat més detalls sobre l’estat de la formació d’adults de la ciutat, en espera de la presentació durant els propers mesos d’un informe complet que la comissió va decidir elaborar el desembre passat a proposta del grup municipal Socialista. Avui l’ha tornat a reclamar la regidora Carmen Andrés.