L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont ha estat alliberat hores després de ser detingut a Sardenya aquest dijous i pocs minuts després de les 18 h ha sortit a peu de la presó. El jutge del Tribunal d’Apel·lació de Sàsser ha decidit posar Puigdemont en llibertat sense mesures cautelars i segons ha explicat Josep Lluís Alay, director de l’oficina de l’expresident haurà de comparèixer davant del jutge el proper 4 d’octubre.

Puigdemont s’havia desplaçat a l’illa italiana per participar aquest divendres en un seguit d’actes oficials a la ciutat de l’Alguer.

Llarena diu al jutge de Sàsser que el procés judicial contra Puigdemont segueix “actiu”

El jutge de l’Audiència Nacional Pablo Llarena ha enviat al Tribunal d’Apel·lació de Sàsser una còpia de l’Ordre Europea de Detenció i Entrega contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont que va emetre el 19 d’octubre del 2019, i també un document on destaca que el procediment judicial que es deriva d’aquesta euroordre “està actiu i pendent de la captura dels processats en situació de rebel·lia”.

En una resolució que ha fet pública aquest divendres, el jutge també remet a Itàlia una còpia de la qüestió prejudicial que va plantejar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que al seu entendre “no modifica la situació en què es troba actualment el procediment”.