El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut aquest migdia a partir de les 14 h per valorar la detenció de Carles Puigdemont a Itàlia. Abans, Aragonès ha convocat d’urgència els consellers del seu govern a una reunió a les 12 h al Palau de la Generalitat. En la compareixença, ha exigit la llibertat inmediata de Puigdemont i ha destacat que aquesta és la darrera mostra que “la repressió de l’Estat espanyol no s’atura”.

Sobre el sistema judicial espanyol: “Només busca venjança”

En aquest sentit, Aragonès ha insistit que no descansaran “fins posar fi a totes les causes obertes i fer tornar tots exiliats i exiliades”. També ha acusat l’Estat espanyol d’enganyar el Tribunal Europeu: “La credibilitat del sistema judicial espanyol ja estava tocada, però amb les discrepàncies sobre les euroordres es demostra que és un sistema totalment anacrònic que només busca venjança“.

Aragonès viatja a Sardenya

Tant el president com el vicepresident, Jordi Puigneró, i la resta de consellers han cancel·lat l’agenda del dia. Puigneró ha participat, juntament amb els membres de JxC del govern, a la protesta davant el consolat d’Itàlia a Barcelona. El president de la Generalitat ha anunciat que aquest divendres a la tarda viatjarà a Sardenya, acompanyat del vicepresident català, per fer costat a Carles Puigdemont.