façana Ajuntament Barcelona

Aquest divendres a la tarda l’Associació de Municipis per la Independència, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han convocat protestes davant dels ajuntaments catalans contra la detenció de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. La convocatòria és a les 20 h i s’ha fet a través de les xarxes socials. A Barcelona, per tant, la cita serà a la pla´ça de Sant Jaume.

Els CRD convoquen a manifestar-se a la tarda

Els CDR han fet una crida per concentrar-se als Jardinets de Gràcia per mostrar el seu rebuig a la detenció de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Sota el lema d'”Omplim els carrers de ràbia”, la convocat`òria és a les 19h. En aquesta línia, Meridiana Resisteix també ha cridat a tallar l’Avinguda Meridiana a les 19:30h.

Protestes des del matí

Les protestes han començat aquest matí a primera hora davant del consolat italià de Barcelona. Centenars de persones s’han concentrat des de les 9 h i després han tallat la Diagonal. Inicialment, la protesta l’ha convocada l’ANC i s’hi han sumat nombrosos representants de JxC, amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, o l’exconseller Jordi Turull. També hi han participat l’exconsellera de Salut i vicepresidenta del Parlament, la republicana Alba Vergés, així com el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, entre d’altres.