En aquest sentit, Alfred Bosch ha reclamat al nou Govern que hi hagi a La Moncloa “que tregui els presos polítics i faci el que calgui perquè a Catalunya puguem decidir lliurement el futur”. El dirigent d’ERC ha dit que davant d’un govern inacceptable -en al·lusió a l’executiu Rajoy- els republicans no podien quedar impassibles, i ha defensat que la moció de cesura obre “una oportunitat de canvi i nous horitzons per a Catalunya que ara estan tancats”.

Alfred Bosch ha fet aquestes reflexions abans de la primera de les sessions temàtiques que Esquerra farà en els propers mesos per configurar el programa electoral per a les municipals de l’any que ve. La jornada d’aquest dijous, a la Biblioteca Montserrat Abelló, estava centrada en el model de seguretat de Barcelona, que els republicans creuen que cal millorar. Entre altres demandes, Bosch creu que la Guàrdia Urbana necessita 500 efectius més.

A favor d’obrir la Platja de l’Eixample

El líder municipal d’ERC també ha celebrat que el govern municipal hagi rectificat i obri la Platja de l’Eixample aquest estiu, als Jardins de la Torre de les Aigües. En un primer moment es va anunciar que estaria tancada per les queixes d’una veïna pel soroll. Bosch ha dit que la decisió de mantenir l’espai obert és encertat sobretot pels infants que hi anaven.