Graupera ha reunit a la Nau Bostik un ampli ventall de representants del món de la cultura de la ciutat en una convocatòria en què ha volgut deixar clar que “no es tracta d’un acte d’adhesions” sinó d’un diàleg obert sobre l’espai cultural de la ciutat amb veus de diverses ideologies i disciplines. Un centenar de directors teatrals, músics, actors i gestors d’espais hi han debatut sense embuts sobre les dificultats per desenvolupar-se com a professionals de la cultura a Barcelona i han plantejat els reptes del sector de cara als propers anys. A l’acte també hi han assistit alguns representants polítics, entre els quals Ferran Mascarell, que no tanca la porta a presentar-se a les primàries, la nova consellera de Cultura, Laura Borràs, i el diputat de Junts per Catalunya Francesc de Dalmases.

Reunions amb partits i entitats socials

En paral·lel als debats sectorials, Graupera segueix intentant teixir aliances per fer realitat la llista unitària de l’independentisme a Barcelona per a les eleccions municipals del 2019. L’impulsor del projecte ha iniciat les reunions amb els partits sobiranistes i les entitats de la societat civil per exposar-los la proposta de primàries i amb l’objectiu d’incorporar-hi les contribucions que li facin arribar.

Graupera ha admès que fins ara s’ha reunit  amb el PDeCAT i Demòcrates i que en els propers dies espera fer-ho amb ERC, Òmnium i l’ANC, i segons apunta, “la rebuda ha estat molt bona”. Jordi Graupera ha celebrat que algunes formacions “han decidit sotmetre la proposta a les bases” i “obriran un període de reflexió” sobre el projecte.