Amb aquesta imatge Esquerra ha volgut projectar la unitat interna del partit l'endemà d'unes primàries força ajustades. Ara, un cop superada la votació, els republicans encaren el repte de poder arribar a governar la capital catalana. Una fita molt rellevant, segons el president Oriol Junqueras, pel seu valor polític. ORIOL JUNQUERAS, president d'ERC "Barcelona pot ser la institució més important que governem de forma molt significativa en els últims 80 anys." I per fer-ho el ja alcaldable, Alfred Bosch, ha advertit que a partir d'ara cal seguir sumant des de dins, amb una llista unitària de cara a les municipals, i des de fora, col·laborant, si és el cas, amb altres forces polítiques. ALFRED BOSCH, alcaldable d'ERC "Tothom que vulgui afegir-s'hi hi és convidat. Portes obertes. Som generosos." I el primer a afegir-s'hi ha estat precisament el seu rival en aquestes primàries. Oriol Amorós ha acceptat ser el número dos de la llista que ha de dur Esquerra a l'alcaldia. ORIOL AMORÓS, candidat a les primàries d'ERC "He acceptat la proposta que m'ha fet l'Alfred al llarg d'aquestes primàries de sumar". Bosch també s'ha mostrat disposat a incorporar el fins ara cap de llista d'Esquerra per Barcelona, Jordi Portabella. Una proposta que, ara per ara, encara és una incògnita.

Després d’obtenir la victòria amb un 55% a les primàries celebrades ahir, Alfred Bosch, en el seu discurs d’investidura com a candidat a l’alcaldia, ha allargat la mà al seu contrincant, així com al candidat anterior i encara president del Grup Municipal d’ERC+DCat+RCat, Jordi Portabella. “Tots volem el mateix. Volem treballar junts, millorar, enriquir les propostes i volem que Barcelona torni, 75 anys després, a mans de republicans a favor de la llibertat i la justícia social”, ha asseverat Bosch.

Oriol Amorós ha agafat el guant del seu contrincant en indicar que “és el moment de què tots sumem”, tant per guanyar en la consulta del pròxim 9 de novembre com per construir “una majoria d’esquerres” a la capital catalana. De fet, ja ha dit que accepta “la proposta que m’ha fet l’Alfred al llarg de la campanya” per ser el seu número 2.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha instat els militants del partit a estar disposats a pactar per governar després de les eleccions municipals del pròxim 25 de maig, en especial a l’Ajuntament de Barcelona, “la institució més important que governem de forma més significativa en els últims 80 anys”, ha puntualitzat. Tant Junqueras com Bosch han advocat per la unitat no només interna sinó també amb l’entorn polític i social del partit. “Hem d’estar preparats per sumar amb qui calgui per assumir la gestió de la capital del nostre país, hem de mentalitzar-nos davant d’això”, ha asseverat Junqueras.

La paraula “unitat” ha estat un dels valors que més ha utilitzat en la seva glossa, en què també ha alertat davant la possibilitat que el Govern central modifiqui la llei electoral perquè la llista més votada en els comicis municipals sigui la que finalment governi als ajuntaments.