Sense cues però des de les sis de la tarda a la seu de Gràcia ha estat un degoteig constant de militants, simpatitzants i amics del partit que han anat a votar. Tot i que la majoria tenia clar el seu candidat, també n'hi ha que han dubtat fins al darrer moment. "Sí que et puc dir que tinc el cor amb un però penso potser amb un altre." "No et diré el candidat però sí que m'ha costat molt pensar un dels dos que es presentaven." Sigui com sigui en aquesta i altres seus de Barcelona es fa palès que el desenllaç no està ni molt menys decidit. "Jo he votat l'Oriol Amorós." "Jo he donat el meu suport a l'Alfred Bosch." "No et diré el candidat però sí que m'ha costat molt pensar un dels dos que es presentaven." Els militants i simpatitzants, que ja paguen una quota, no han hagut de fer cap aportació. Però els amics d'Esquerra, en canvi, han d'abonar tres euros per poder votar en concepte de contribució simbòlica, i això no agrada a tots. Però més enllà de les qüestions pràctiques d'avui, molts han exercit el dret amb els ulls posats en el 9-N. "Som nosaltres des de la base els que triem els nostres representants, que volem que siguin els alcaldes de Barcelona, i que esperem que sigui la capital de la futura república catalana." Els militants hauran d'esperar que es tanquin les urnes per saber quin serà el candidat a l'alcaldia del seu partit.

Matí tranquil als casals d’ERC a la ciutat. Els ciutadans afins al partit independentista poden votar fins a les nou del vespre en 11 seus distribuïdes en diferents districtes. A primera hora hi ha hagut una tongada de votants que han fet la seva elecció abans d’anar a la feina o fer les tasques quotidianes. Les votacions s’han relaxat a mig matí, ja que en ser un dia laborable molts eren a la feina. Els membres del partit confien que al migdia (coincidint amb les pauses per dinar) i sobretot a la tarda hi hagi més afluència de votants.

La jornada ha transcorregut amb normalitat i en els participants s’hi podia detectar la satisfacció de decidir quin dels dos candidats encapçalarà el partit a la ciutat. Alguns, però, s’han mostrat en contra que els amics (persones que es van inscriure fa uns mesos per poder votar en aquestes primàries) hagin de pagar tres euros en forma de contribució simbòlica per poder votar. Els militants i simpatitzants, en canvi, ja paguen una quota i no han de fer cap aportació. Aquesta ha estat una de les poques crítiques a un procés d’elecció que ha estat valorat positivament pels votants, molts dels quals esperen ja la consulta del proper 9-N.