Bosch ha superat amb claredat Amorós als casals de Sants, les Corts, Gràcia , Sant Andreu i el Poblenou i de manera més ajustada als de Sarrià i Nou Barris. Oriol Amorós s’ha imposat al casal més nombrós, el de l’Eixample, així com també a les agrupacions de Barcelona Vella i el Clot. Al casal d’Horta s’ha produït un empat a 42 vots entre els dos aspirants. En total Bosch ha obtingut el 55% dels sufragis, mentre que Amorós el 44,74%.

Al llarg de tot el dia els militants s’han acostat als 11 casals que els republicans tenen repartits per la ciutat per triar el candidat a l’alcaldia de Barcelona. Del total de 2.373 militants amb dret a vot n’han acabat votant 1.189, cosa que suposa una participació del 49,98%.

Amorós: “Avui sóm un”

Oriol Amorós ha estat el primer dels dos candidats a comparèixer per valorar el resultats. Ha felicitat Bosch pel resultat i s’ha posat a la disposició del candidat guanyador per ajudar-lo en el que aquest consideri oportú. Amorós s’ha felicitat pel to del procés de primàries i ha dit que les dues candidatures han treballat pel mateix, perquè el 9-N es pugui votar i per fer un tomb a les eleccions municipals de la primavera de 2015 perquè Barcelona esdevingui “la ciutat de les persones lliures”.

Bosch: “Busquem una ERC més oberta i connectada”.

El candidat guanyador, Alfred Bosch, ha volgut agrair l’elegància i el saber fer d’Oriol Amorós i ha allargat la mà a la seva candidatura: “De l’equip de primàries en farem un sol equip, i això és el que passarà”. El guanyador ha deixar la porta oberta a incorporar també el fins ara cap de llista d’ERC a Barcelona, Jordi Portabella. Bosch ha apostat perquè l’energia que el partit ha mobilitzat en aquestes primàries portin ERC “a uns resultats brillants el maig de 2015”.

Bosch ha dit que sabran administrar amb humilitat aquesta victòria, perquè els comicis importants són les eleccions municipals. Creu que per canviar Barcelona “també hem de canviar una mica nosaltres”. En aquest sentit ha dit que es proposava “buscar una ERC més canviada”, un partit que vol més obert, més connectat amb la societat civil i reivindicant la “Barcelona pencaire”. Bosch ha posat l’ocupació com a pedra angular per aconseguir la justícia social, de la qual la ciutat ha de ser líder, així com també la capital que arrossegui el país cap a la llibertat nacional.