L'11 de juliol la federació d'Esquerra Republicana de Barcelona farà eleccions primàries per escollir el cap de llista per a les propers comicis municipals, tant si només hi ha una candidatura com si n'hi han més. I entre els qui ja s'han postulat com a futurs alcaldables hi ha Alfred Bosch, portaveu d'ERC al Congrés. Avui ha explicat que ha ofert a Oriol Amorós ser el segon de la candidatura, que vol ser renovadora i d'unitat i que encapçalarà el mateix Bosch. ALFRED BOSCH, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats "Estenc la mà i ofereixo a Oriol Amorós per fer de tàndem i anar a buscar un bon resultat a l'Ajuntament de Barcelona. Penso que seria un tàndem ideal per combinar renovació i experiència i gent amb molt coneixemenent d'ERC". Ha explicat que ja fa setmanes que va fer-li l'oferta, però que encara no ha obtingut resposta i que hi insistirà. Avui, però, Amorós ha posat en dubte que Bosch sigui un candidat idoni per encapçalar la llista a Barcelona. ORIOL AMORÓS, diputat d'ERC Pel que fa al president del Grup Municipal d'Esquerra, Jordi Portabella, no ha descartat tornar-s'hi a presentar. Bosch assegura que també l'ha convidat a participar en aquesta candidatura de renovació, però entén que no hi vulgui participar. Els qui vulguin presentar una candidatura tindran fins al 25 de juny per recollir 150 avals de militants.

Bosch va oferir fa unes setmanes al parlamentari Oriol Amorós que s’afegeixi com a número dos a la seva candidatura com a alcaldable a Barcelona. Segons Bosch, de moment no ha rebut  cap resposta per part d’Oriol Amorós en aquest sentit. Amorós s’hi ha pronunciat a mitges en declaracions a Catalunya Ràdio i ha posat en dubte la idoneïtat de Bosch per anar de cap de llista.

Bosch és partidari de fer una candidatura unitària de cara a les primàries perquè donaria “més força”. Per això ha ofert ocupar el segon lloc a Amorós per combinar “renovació i experiència”. Bosch ha assegurat que forma part “d’aquesta nova esquerra que a tot arreu ha donat molt bons resultats”. També s’ha referit a Jordi Portabella, de qui ha assegurat que li va estendre la mà perquè s’unís a la seva llista tot i que entén que “entrar a una candidatura encapçalada per altres li resulti difícil”.

Arrenca la recollida d’avals dels candidats

La Federació de Barcelona d’ERC ja va anunciar fa uns dies se celebrarien eleccions primàries  tant si hi havia una candidatura o més. El procés engegarà aquest dimarts amb la recollida dels avals dels candidats que finalment s’hi presentin. Cadascun d’ells necessitarà l’aval de 150 militants. El procés finalitzarà el 25 de juny i no serà fins a mitjan juliol que el Congrés Nacional d’ERC ratificarà els resultats de les primàries.