JORDI SÁNCHEZ, president de l'ANC "La Meridiana serà una onada d'il·lusió col·lectiva que voldrà portar fins a les portes del Parlament el lligam entre la construcció d'un nou país i la construcció d'una nova societat. Volem la independència, volem la República Catalana, per fer una societat millor, una societat més justa".

L’acte de l’11-S començarà a les 17.14 a l’avinguda Meridiana. L’ANC proposa ocupar aquesta via des del carrer del Rosselló fins al Parc de la Ciutadella, i arribar a les portes del Parlament. Aquesta vegada s’opta perquè la gent vagi amb samarretes de color blanc. Es vol simbolitzar la creació d’un nou país, com una pàgina en blanc que es va omplint, i això, ho mostraran els organitzadors a través d’una busca gegant. Entre tota la multitud es crearà una línia per on passarà aquest punter, i mentre vagi avançant, la Meridiana anirà agafant color. Millor dit, colors, que representaran els 10 eixos que ha de seguir el país, com ara la solidaritat, el benestar o la justícia social.

Cada eix estarà format per diversos trams. N’hi haurà 135, tants com escons té el Parlament. Per l’ANC, la mobilització, que anomena Via lliure a la República Catalana, ha de ser el pas definitiu per garantir l’èxit de les eleccions, diuen, més determinants de la història de Catalunya. Assegura que els ciutadans s’han de mobilitzar per demostrar que es vol un procés constituent. Les inscripcions per participar-hi es podran fer a mitjan juliol, així com la compra de les samarretes que es crearan per a questa diada.

Abans de la gran mobilització, l’ANC ha preparat una sèrie d’actes que es desenvoluparan tots els caps de setmana d’aquí a l’11-S en diferents punts del país. El primer serà aquest diumenge a Tortosa, on es tractarà un dels eixos del nou país, l’equilibri territorial. Es repartiran 200.000 fulletons informatius sobre les deficiències i la manca d’inversions de l’Estat. Per l’ANC, la independència de Catalunya ha de servir per poder apostar per un model d’infraestructures “racional i eficient”.