Xavier Trias no s'ha mossegat la llengua en la primera roda de premsa com a cap de l'oposició. L'ara president del Grup Municipal de CiU veu desorientació en l'equip d'Ada Colau, un executiu que Trias creu que governa a la contra i amb una política de gestos i fotografies. XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Les imatges que donem no poden ser les que estem donant. Les imatges que donem són imatges de 'selfies', de situacions estranyes, d'acudits. Nosaltres necessitem un govern coherent." Trias ha assegurat que el seu grup se sent menystingut i que des de la investidura, Colau no l'ha ni trucat. En plenes negociacions pel cartipàs, el líder convergent ha recordat al govern que és bàsic tenir bona relació amb el primer grup de l'oposició i ha acusat Colau de confondre l'Ajuntament amb el partit. XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Jo crec que han canviat la participació per ser partidistes. No pot ser que en una reunió amb portaveus dels grups ens enviïn gent de partit. I si a sobre són parents ja és més còmic." Trias ha reiterat un cop més que no plega, seguirà a l'Ajuntament per consolidar un grup que funcionarà, ha dit, com una autèntica coalició amb regidors de Convergència i d'Unió.

En la primera roda de premsa com a cap de l’oposició, Xavier Trias ha dit que el govern de Colau no és seriós i que governa “a través de Twitter”, i ha demanat que es doni una imatge “coherent” en lloc de la de “‘selfies’, de situacions estranyes, acudits”. El president del Grup Municipal de CiU ha recordat al govern que el seu és el primer partit de l’oposició i que caldrà entesa per buscar acords. En aquest sentit, Trias s’ha queixat que Colau no li ha trucat des de la investidura. “Ens sentim menystinguts”, ha admès Trias, que ha explicat que CiU farà una oposició “exigent i implacable perquè Barcelona no perdi oportunitats”. El dirigent de CiU ha afegit també que el govern “ha canviat la participació per ser partidistes”.

Com a exemple de la “confusió greu” entre Ajuntament i partit, el líder convergent ha citat la reunió amb portaveus que es va fer la setmana passada per abordar el cartipàs municipal. Trias ha retret al govern que hi enviés representants de Barcelona en Comú i no càrrecs electes. “No ens reunirem més si els que vénen no són portaveus”, ha sentenciat Trias. El president del Grup Municipal de CiU ha revelat que tots els partits de l’oposició excepte la CUP han pactat una contraoferta al govern per negociar els assessors de cada grup, les presidències dels plens de districte i les comissions després que les propostes que ha fet l’equip de Colau per acordar el cartipàs s’hagin rebutjat. La proposta es debatrà aquest dimecres en una junta de portaveus.

Davant els retrets de Trias, l’alcaldessa, Ada Colau, ha evitat entrar en polèmica sobre les reunions amb persones externes a l’Ajuntament i ha demanat “mantenir la calma i buscar l’acord”. Colau ha demanat disculpes per haver enviat representants del partit en la reunió que govern i oposició van tenir la setmana passada sobre els assessors. L’alcaldessa ha preferit llançar un missatge en to conciliador per buscar l’entesa amb l’oposició.