L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha pronunciat públicament aquest divendres a la tarda sobre la polèmica sentència contra la superilla de l’Eixample, que obliga l’Ajuntament de Barcelona a desfer bona part de l’eix verd del carrer del Consell de Cent impulsada per l’anterior govern, d’Ada Colau.

Des d’un acte al costat del ministre de Cultura en funcions, Miquel Iceta, l’alcalde barceloní s’ha limitat a fer-se ressò de les paraules de la tinenta d’alcaldia Laia Bonet, que va prometre que el nou govern municipal “vol practicar un urbanisme transformador des del diàleg i el consens, no des de confrontació i conflicte”, en referència a l’urbanisme de Colau.

En aquest sentit, i després de la insistència dels mitjans de comunicació, Collboni ha sentenciat que “ha quedat clara la posició del govern municipal”. La resposta de l’alcalde, Jaume Collboni, ha arribat hores després de parlar per telèfon i acostar posicions amb el president de Barcelona Oberta, l’associació de comerciants que va dur l’eix verd de Consell de Cent a la justícia i que ara diu que no demanarà l’execució de la sentència.