Flea Market
Foto: Flea Market

No hi haurà marxa enrere. El tancament del Flea Market anunciat el mes de gener és una decisió definitiva. El regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, ja ho va dir en la darrera audiència pública del districte i ho ha repetit en el consell de barri del Raval. Per Batlle, “el Raval és un barri que té la màxima tensió a l’espai públic” i “no pot suportar-ne més”, ha sentenciat. El regidor, però, no ha descartat que aquest mercat d’articles de segona mà pugui traslladar-se en altres zones com a la perifèria de la ciutat o en algun espai interior.

Altres municipis de l’àrea metropolitana “a cinc parades de metro”

En aquest sentit, Batlle ha recordat que en altres ciutats aquest tipus de mercats s’han traslladat a l’extraradi. “Som a cinc parades de metro” d’altres municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, ha subratllat. També ha remarcat que, d’ençà que es va anunciar que tancaria, cap altre barri o districte ha ofert un espai per acollir el Flea Market.

En tot cas, ha ofert als paradistes l’acompanyament municipal per buscar aquesta alternativa i ha apuntat la possibilitat de fer-ho en un espai tancat i amb vigilància. El regidor sí que ha descartat que pugui tornar al Raval.

Mercats de segona mà, en espais deprimits comercialment

Batlle també ho ha justificat també al·legant que l’espai s’havia degradat molt i que els mercats de segona mà són una “activitat pròpia d’espais deprimits comercialment”. En aquest àmbit, ha remarcat que aquest no és el cas del Raval. “El Raval, des del punt de vista comercial, té oferta de tot tipus”.

La plaça del Àngels i l’ampliació del MACBA

En el consell de barri d’aquest dimarts a la tarda també es va abordar la la futura reforma de la plaça dels Àngels i l’ampliació del MACBA. La Xarxa Veïnal del Raval és contrària a l’ampliació del museu i ja ha advertit que hi haurà mobilitzacions.

En resposta a les crítiques, el regidor de Ciutat Vella va defensar que la remodelació de la plaça és una actuació que cal inscriure en la millora integral del Raval Nord. “Parlem massa del MACBA”, ha lamentat i ha remarcat que també cal recordar la construcció del CAP a la capella de la Misericòrdia o les intervencions que es faran en altres places del barri com la plaça de Castella, la de Joan Coromines, la de Terenci Moix o la de Blanquerna.

També ha remarcat que la ubicació de l’ampliació del MACBA es va pactar després d’un llarg procés de negociació en què el museu va renunciar a la capella per poder construir-hi el CAP. A partir d’ara, ha assegurat el regidor, és el moment de definir la proposta urbanística i el projecte.