Flea Market
Foto: Flea Market

El Flea Market Barcelona, que es fa mensualment al barri del Raval, no continuarà. L’Ajuntament ha decidit cancel·lar-lo i no renovar les llicències als participants “per les externalitats negatives i conflictes que afecten els veïns”. La fira, que organitza l’associació Mercat de Segona Mà, feia 13 anys que es feia a les plaça de Salvador Seguí, a tocar de la Filmoteca, i a la de Blanquerna. Aquesta entitat lamenta la decisió del govern municipal i afirma que el problema és la presència de venedors no autoritzats, que “molesten els veïns”.

En un comunicat afirma que malgrat ha col·laborat amb l’Ajuntament per abordar la situació, les solucions proposades no s’han implementat i que, per això, el problema continua. Creu que s’han de trobar alternatives abans de cancel·lar un mercat “sostenible i històric”. Assegura que és “vital per a les més de 400 famílies” que hi participen cada mes.

L’Ajuntament li va comunicar la decisió en una reunió el 18 de gener. Fonts municipals reconeixen “els esforços i la voluntat de cooperació dels participants”, però afirmen que “té prioritat la necessitat de canviar les dinàmiques que es desenvolupen a la zona i la correcta gestió de l’espai públic de la plaça i dels interessos generals d’usuaris i veïns”.

Ubicacions alternatives i amb seguretat privada

Els organitzadors proposen, per exemple, que el mercat continuï només a la plaça de Blanquerna i contractar, a més, seguretat privada per garantir-hi la convivència, i diuen que n’assumirien els costos. Una altra opció seria trobar un espai alternatiu, fins i tot en un altre districte. Ara bé, si no poden continuar a Ciutat Vella reclamen tenir tres mesos de marge per “garantir els ingressos” dels firaires.