Després de les compres de la campanya de Nadal comencen les rebaixes i el consum no s’atura. El Flea Market , que va arrencar l’any 2007, es planta aquest diumenge al barri del Raval de Barcelona per mostrar una nova manera de comprar en contra del consum compulsiu, impulsiu i sovint innecessari. La proposta és l’intercanvi o la compra a un preu molt baix.

Tot i que bàsicament hi ha roba, també s’hi poden trobar complements, discos, objectes de decoració o llibres. Els anomenats mercats de les puces tenen molta tradició en països com Alemanya, on prenen el nom de Flohmarkt. Els joves de Berlín n’organitzen setmanalment per desprendre’s de roba i objectes que ja no utilitzen. També hi ha roba de qualitat de temporada i marques conegudes. En grans ciutats com Londres, París o Nova York també se n’organitzen.

Obert i popular

El Flea Market està obert a tothom qui hi vulgui participar. Per muntar-hi una paradeta només cal escriure un correu a l’adreça fleamarketbcn@gmail.com i esperar que hi hagi sort. Es paga una quota de 20 € per lloc o 25 € en cas que necessitis taula, i els llocs s’assignen per ordre de sol·licitud.