Albert Batlle fa 40 anys que es dedica a la política. Ha tingut càrrecs de responsabilitat en l’administració local i autonòmica, i en aquest mandat municipal és el màxim responsable del districte de Ciutat Vella. És un repte apassionant“, afirma al micròfon de betevé quan pensa en el que vol fer en els quatre anys que té de mandat. Combatre la brutícia i el soroll estan entre les prioritats del nou regidor. Explica que “per frenar l’incivisme hem engegat el pla Endreça que pretén ordenar la vida i recuperar l’autoritat en l’espai públic”. Tot i això creu que “hem d’agilitzar els tràmits de les sancions per posar fi a l’incivisme”. En aquest sentit creu que “hi ha marge d’actuació per simplificar-los“.

“Ciutat Vella necessita d’una intervenció integral”

Els quatre barris de Ciutat Vella tenen identitat pròpia, per Batlle. Tot i això per solucionar els problemes que cadascun d’ells té “es necessita d’una intervenció integral des del punt urbanístic, de l’habitatge, polítiques socials, d’immigració, de joventut,…”. I aquesta intervenció integral, segons Batlle, “ha de ser de totes les administracions públiques, no només de l’Ajuntament”. Considera que en els darrers anys “s’ha perdut la presència d’altres administracions públiques al territori i això és una de les coses que crec que hem de recuperar en aquest mandat”.

La Rambla i la via Laietana

Pel que fa a les actuacions urbanístiques assegura que les obres a la Rambla i a la via Laietana marcaran un abans i un després per al districte: “La Rambla volem que continuï tenint l’ànima que sempre ha tingut però adequada als temes actuals”. Batlle parla d’una “rambla dels quiosquers, de les floristes, de l’activitat comercial i cultural i fonamentalment, una rambla dels veïns de la ciutat“.

Pel que fa als treballs a la via Laietana assegura que s’acabaran en el termini previst, uns 19 mesos. “Es farà una transformació de futur de la via amb una important presència de l’activitat econòmica, concentració d’oficines de diferents administracions, però també crec que els baixos de la zona adquiriran un caràcter d’eix comercial que no han tingut fins ara”.

Comissionat del Pacte per Ciutat Vella

El districte, en aquest mandat, estrena una nova figura: el comissionat del Pacte per Ciutat Vella, Ivan Pera. “En altres mandats, districtes com Sant Andreu o Nou Barris també van tenir aquest càrrec”, explica Batlle. “És un instrument de diàleg amb el conjunt d’operadors comercials, veïnals, econòmics, en definitiva, per veure com planifiquen estratègicament el futur dels barris de Ciutat Vella”.

Ivan Pera, a l’esquerra de la fotografia, és el comissionat del Pacte per Ciutat Vella.

En aquest sentit grans equipaments municipals pendents com el Borsí, al barri Gòtic o Can Seixanta, al Raval, seguiran endavant. I aquest Comissionat, apunta Batlle, entre altres coses, farà el seguiment tant del calendari d’obres com del pressupost d’aquests i d’altres projectes.