(ACN) L’activista independentista Marcel Vivet ha negat aquest dilluns en el seu judici a l’Audiència de Barcelona haver colpejat amb un pal de bandera un mosso d’esquadra antiavalots en una manifestació el setembre del 2018 contra el sindicat policial Jusapol a la via Laietana de Barcelona. En canvi, l’agent lesionat i companys seus han identificat clarament l’acusat.

La fiscalia li demana cinc anys i mig de presó i 2.160 euros per lesions lleus, atemptat a l’autoritat i desordres públics, mentre que la Generalitat li demana quatre anys i nou mesos. El jove, col·laborador de Dolors Sabater quan era alcaldessa de Badalona, va assistir a la manifestació Holi en què es va llançar pols de colors als agents.

Més d’un centenar de persones en reclamen l’absolució

Més d’un centenar de persones han acompanyat Marcel Vivet a la seva entrada a l’Audiència de Barcelona. Sota la pluja, els assistents han denunciat la “repressió” i han demanat l’absolució de l’acusat a crits de “Marcel, no estàs sol”.

Entre els assistents hi ha la cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, el diputat anticapitalista al Congrés Albert Botran, Elisenda Paluzie (ANC) i Xavier Antich (Òmnium). Ferran Muñoz, del grup de suport Adri Torna a Casa, ha dit que “el feixisme té molts colors” i que els qui acusen Vivet “anaven de negre”: “Són la Brimo, l’ARRO, també la Generalitat, ERC, JxC i l’Estat espanyol, i tots els que reprimiu”, ha etzibat.

A l’acte polític també hi ha intervingut l’actor i activista Willy Toledo, que ha lamentat que l’Estat espanyol “fa passos enrere de manera preocupant”: “No hi ha ni un sol dia que ens aixequem sense trobar-nos amb un nou cas de repressió”, ha criticat. També ha carregat contra qui titlla els manifestants de la darrera setmana de “terroristes i violents” i que, en canvi, no fan les mateixes acusacions als agents que “irrompen en un domicili d’una família sense recursos i són expulsats a hòsties”.

Desenes de persones, sota la pluja i amb algunes carpes instal·lades al passeig de Lluís Companys, han donat escalf a Vivet, que ha arribat a les 10 del matí entre crits de suport. Tot plegat, després que el desembre passat se suspengués el judici per l’absència de dos agents dels Mossos d’Esquadra. Alerta Solitària, La Forja, Arran i 8.000 Motius són alguns dels grups que han intervingut per donar-li suport en un acte que s’ha allargat del matí fins al migdia.