L’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit amb els afectats per la pluja de dissabte. El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha anunciat que s’han posat d’acord amb el sector del llibre per reparar aquells danys que siguin “absolutament excepcionals” fruit de la pluja i la pedra. “Tota la complicitat en donar suport en aquesta excepcionalitat a tots aquells que hagin tingut una castanya important perdent material, sobretot llibres, i això és molt desigual. Hem d’esperar a una avaluació de danys ben feta”, ha afegit Martí.

El sector ha iniciat l’avaluació dels danys per conèixer exactament el nombre de paradetes que no van poder treballar durant part del dia. El Gremi de Llibreters de Catalunya ja ha anunciat que tots els desperfectes causats per la pluja a les parades professionals seran atesos per la Cambra del Llibre.

La superilla lierària ha vingut per quedar-se

Tant Martí com Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre i del Gremi d’Editoris de Catalunya, han defensat el nou model de superilla literària. De fet, Martí ha dit que “sort que l’havíem fet, sort que era un espai ampli, sort que havíem previst les separacions entre els dos sentits, perquè això va permetre gestionar millor una crisi que d’altra banda no estava prevista (la pedregada i la seva reiteració)”, ha remarcat.

La proposta d’una edició a l’estiu, pendent d’estudi

L’Ajuntament ha avançat aquest matí la possibilitat de fer una edició estiuenca de Sant Jordi. No seria una proposta nova perquè ja es va fer l’estiu del 2020 per la pandèmia i es va repetir el 2021. En la reunió que ha mantingut amb el sector s’ha posat la proposta sobre la taula: “En parlarem i si hi ha consens i predisposició potser pot acabar formant part del calendari d’estiu com la Nit dels Museus o altres esdeveniments”.