mossos desnonament bloc llavors

L’Ajuntament de Barcelona ha comparegut després que s’hagi reobert la investigació contra l’alcaldessa, Ada Colau, per la querella del fons inversor Vauras propietari del bloc Llavors, al Poblesec. El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha assegurat que s’acusa el govern municipal “d’aplicar la llei d’habitatge que protegeix els drets dels veïns”. I ha sentenciat: “No podíem fer altra cosa”. La finca va ser desallotjada després de diversos intents el març de 2020. Segons Serra, el govern municipal ja ha rebut “10 denúncies com aquesta i confiem que també acabarà arxivada”.

Serra ha afirmat que hi haurà “màxima col·laboració amb el jutge per enviar tots els expedients perquè es pugui examinar a fons la qüestió”. El regidor ha donat detalls de la querella on s’acusa de fins a vuit delictes diferents l’equip de Colau, entre els quals hi ha ell mateix, l’alcaldessa i també la regidora d’habitatge, Lucía Martin.

Martín: “Les querelles busquen aturar-nos i no ho aconseguiran”

La regidora d’Habitatge també ha comparegut i ha explicat que en el moment del desallotjament estava vigent el decret 17/2019 que obligava als grans tenidors que allotjaven famílies vulnerables a oferir una alternativa d’habitatge abans de desnonar-los. Martín ha explicat que van haver-hi “incompliments reiterats” per part del fons inversor i que per això el govern va iniciar els expedients sancionadors. La regidora ha afirmat que “és un cas clar d’expulsió de veïns per especular. Estem convençuts de la nostra actuació”. Segons Martin, aquestes querelles “busquen aturar-nos i no ho aconseguiran”.