ACN / Redacció. La Generalitat posarà en marxa una línia d’ajut econòmic per rescabalar les pèrdues d’editorials i llibreries pel temporal de Sant Jordi. El Departament de Cultura xifra en una desena les parades més perjudicades a Barcelona per la calamarsa, pluja i vent de dissabte.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la Cambra del Llibre i el Gremi de Llibreters de Catalunya han anunciat aquest dilluns després d’una reunió conjunta que la desena de parades a Barcelona, més una de Sabadell i una altra a Badalona, podran acollir-se a una línia d’ajuts. Segons ha avançat Garriga, els ajuts es podrien avaluar comparant-t’ho amb la facturació del 2019, tot i que és una tessitura que encara no ha donat per confirmada.

Primers ajuts per als més afectats

La primera línia de treball per al gremi i la conselleria serà buscar solucions a les parades que “no van poder continuar treballant” i que tenen llibres “destruïts” i mirar si alguns poden tenir un “segon ús”, segons ha explicat Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre. En paral·lel, el Gremi recollirà les afectacions d’altres parades, que també podrien tenir compensacions.

Un Sant Jordi d’estiu

En la trobada també s’ha confirmat la celebració de la festa literària Llibrestiu, una idea que també comparteix l’Ajuntament de Barcelona per compensar les pèrdues per la tempesta. Seria la tercera edició de la proposta perquè ja es va fer una a l’estiu del 2020 per la pandèmia i una segona es va repetir el 2021.