L’Ajuntament estudia indemnitzar dos dels locals afectats pel programa Amunt persianes de les Corts, que va obligar a mudar-se de forma avançada a 14 petits empresaris del carrer del Doctor Nubiola i Espinós. Alguns d’ells duien tota la vida treballant al barri. Els dos antics llogaters, a suggeriment de la Sindicatura de Greuges de Barcelona, han presentat una reclamació patrimonial ordinària en què reclamen una compensació econòmica per les despeses del trasllat.

Això inclou el desmuntatge del local, l’adequació del nou emplaçament i també indemnitzacions pel temps que no van poder exercir la seva activitat econòmica durant tot el trasllat.

Els dos afectats van presentar la reclamació a principis de juliol del 2023 i el 14 de novembre van rebre la notificació que l’Ajuntament havia iniciat el tràmit. Ara han d’esperar-se sis mesos. Durant aquest temps la companyia asseguradora del consistori ha de decidir si accepta, o no, la reclamació i quina quantitat abona pels fets demandats. En cas que no accepti la petició, els afectats asseguren que optaran per la via judicial.

Precisament durant el consell plenari d’aquest mes de desembre, el grup de TriasXBCN ha reprovat al govern municipal que “la pèssima gestió que han fet d’aquest cas fa que ara tinguin sobre la taula dues peticions de responsabilitat patrimonial, i això costarà diners als ciutadans de Barcelona”. El consistori confirma que Patrimoni està instruint aquestes dues reclamacions.

Un pla en 6 mesos per dinamitzar la zona

En el mateix plenari, el govern ha acceptat un prec d’Esquerra Republicana per fer un pla en sis mesos i dotar-lo de pressupost per realitzar les accions urbanístiques i comercials necessàries per tal de reactivar aquest carrer, actualment sense activitat i degradat. De fet, el govern va contestar que ja estan parlant amb Barcelona Activa per dinamitzar la zona.

Els 16 locals continuen tancats, però han canviat de mans

betevé ha pogut saber que l‘antic propietari dels locals del carrer de Nubiola i Espinós se’ls ha venut a un altre privat. Aquest nou propietari, de moment, no hi ha fet cap actuació. Continuen tancats des de fa un any i sense activitat aparent. Fonts municipals asseguren a betevé que s’estan gestionant peticions de llicències en aquests locals, però que encara no hi ha cap de tancada.

La polèmica pels locals de les Corts va esclatar l’abril del 2022, quan ERC i Junts van denunciar que l’Ajuntament volia comprar 14 locals amb negocis en actiu en comptes d’estar buits, tal com exigien les bases del programa Amunt persianes