L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que destinarà 135.000 euros dins el proper pla d’inversions municipals (PIM) per millorar el pati de l’Escola el Polvorí. El comissionat d’Educació, Joan Ramon Riera, ha explicat que les intervencions podrien començar el gener i inclouen l’arranjament d’espai infantil amb la incorporació de jocs i una font, la substitució d’equipament esportiu, la renovació del paviment exterior, el reforç d’un tram del mur en mal estat i treballs de poda i neteja.

Les entitats i famílies del centre han rebut la notícia com un primer pas per a la dignificació d’un espai amb un “deute històric”. “Portem molts anys abandonats, gràcies a la pressió que hem fet hem aconseguit això però el pati necessita més inversió per fer la reforma integral que ens mereixem”, comenta Natàlia Bordonau de l’AV el Polvorí.

Millores insuficients per a les famílies i veïns

Al consell plenari del districte de Sants-Montjuïc d’aquest dimarts es va detallar que el primer que es farà serà l’arranjament i millora de l’espai infantil. També van afegir que es renovarà el paviment exterior d’accés a l’escola, on es plantaran arbres i s’habilitarà una zona per a que les famílies hi puguin seure.

Per als veïns, però, hi ha alguns desperfectes que han quedat fora del pressupost, com ara millorar la il·luminació de pati i fer un bon tancament per evitar incursions de persones alienes al centre. “A l’hivern, a les cinc de la tarda aquí ja es fosc, i això facilita conductes incíviques i actes vandàlics de les persones que entren al pati”, lamenta l’AV el Polvorí.

El govern veu difícil incloure’ls dins el programa Patis oberts

Les entitats defensen que es necessiten més diners per fer una reforma integral que permeti també al veïnat fer us de les instal·lacions. Per aquest motiu, adverteixen que continuaran batallant per aconseguir-ho.

En aquest sentit, des del govern municipal s’ha explicat que veuen molt difícil poder incorporar l’escola dins el programa dels Patis oberts. “Les escoles de muntanya mai no han estat considerades com a escoles de prioritat dins el programa”, va afirmar al plenari el conseller Manuel Ferrando. En aquest sentit, va explicar que Patis obert disposa d’unes “hores pactades que afavoreixen escoles situades en llocs molt densos i que no disposen d’equipaments esportius propers“.