"No podem estar a favor del comerç de productes il·legals perquè van en contra de la llei, perquè és competència deslleial i per tant si son productes il·legals clar que no estem a favor. El que passa és que s’han volgut fer tòpics que no són certs. La Guàrdia Urbana ha actuat com sempre. Si es busqués una forma conjunta de resoldre el tema del finançament, que estem disposats a ajudar, però en la part que posés l’Ajuntament evidentment s’hauria de reconèixer com una cosa que s’ha de retornar, perquè la capacitat econòmica de la ciutat i no se’ns pot demanar que fem nosaltres d’Estat. Què no quedi cap dubte del compromís que el que es pugui fer en aquest mandat, evidentment no es podrà fer tot i ells saben que és una qüestió que pot durar dècades, però que el que es pugui fer en aquest mandat es farà i que es començaran treballs a la ronda de dalt es farà.”

“Les sancions no són efectives, cal una resposta social”

Durant l’entrevista, Colau ha hagut de respondre també algunes preguntes de diferents entitats i associacions de la ciutat. En l’àmbit del comerç, el president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, li ha tornat a demanar un missatge clar sobre la problemàtica del “top manta” a la ciutat. Colau ha respost que “l’Ajuntament no pot estar a favor del comerç de productes il·legals”.

També ha volgut defensar l’actuació de la  Guàrdia Urbana i ha apuntat que aquesta no és una problemàtica recent ja que, en els últims anys, s’han posat mig milió de denúncies contra aquesta pràctica. Creu que s’ha demostrat que les sancions no són efectives i el que cal és donar també una resposta social, de formació i integració per a aquestes persones.

El metro a la Marina, en la primera trobada amb Puigdemont

L’alcaldessa ha explicat que la trobada amb el nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és imminent i ha explicat que un dels temes prioritaris que hi haurà sobre la taula serà l’arribada del metro al barri de la Marina. Considera que, a banda d’arribar a l’aeroport, també és una prioritat per a la ciutat que el metro arribi als altres barris, sobretot quan el gruix de l’obra ja està feta, com és el cas de la Marina.

Respecte a la qüestió de si l’Ajuntament hauria d’avançar diners per facilitar-ne la posada en funcionament, Colau apunta que “l’Ajuntament no té capacitat infinita”. Tot i això diu que “si es busqués una forma conjunta per resoldre el tema, estem disposats a ajudar, però la part que posés el consistori s’hauria de reconèixer com una cosa que s’ha de retornar“. I ha conclòs que no es pot demanar a Barcelona que faci d’Estat.

Aquest mandat es començaran treballs a la ronda de Dalt

Respecte a la cobertura de la ronda de Dalt, defensada aquesta setmana pels veïns en una primera trobada amb l’alcaldessa, podria començar aquest mandat. Colau diu que aquesta és una reivindicació històrica de fa dècades i que hi ha compromís per part del consistori per començar els treballs aquests propers tres anys: “El que es pugui fer en aquest mandat és farà”. També ha matisat que els veïns són conscients que no es podrà fer tot perquè és impossible i això és un projecte que pot durar dècades.