Una setmana després de llançar l'oferta als grups d'esquerres per entrar al govern, Ada Colau veu absolutament possible arribar a un acord. Malgrat les discrepàncies expressades entre Esquerra i el PSC, l'alcaldessa va dir a BTV que és qüestió de voluntat política i va reiterar als grups la necessitat d'un pacte estable en benefici de la ciutat. L'alcaldessa està oberta a incloure el pressupost a les converses, però en tot cas, si hi ha acord, va dir que no es pot demorar més enllà del març. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "No es tracta de posar-nos ultimàtums però sí que durant aquest trimestre hauria de ser possible veure quins acords són possibles. Insisteixo, parlem des de ja de pressupost per veure si podem aprovar-lo quan abans millor, però alhora parlem també de fer acords el més amplis i estables possibles." A l'entrevista, l'alcaldessa va deixar a l'aire si repetirà com a candidata. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Es tornarà a presentar? -Ui! Encara falten més de tres anys!" En tot cas, va assegurar que no es veu fent política més enllà de l'Ajuntament. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "El que no m'he plantejat en cap moment és passar ni a la política catalana, ni estatal ni europea. Realment m'imagino com a alcadessa de la ciutat. És el millor orgull que podia tenir." La decisió de tornar-se a presentar està en mans, va dir, de Barcelona en Comú. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Aquest referèndum s'ha de fer. Si es creu en la democràcia no es pot ningunejar milions de persones que porten anys mobilitzant-se insisteixo de forma exemplar. Sobre les preguntes en podrem parlar. Poden ser dues opcions, tres opcions. Sobre això clar que es pot parlar."

“És qüestió de voluntat política”. L’alcaldessa s’ha mostrat optimista per assolir un pacte de govern estable, una crida que va llançar en una conferència al Col·legi de Periodistes fa just una setmana. Colau ha argumentat que amb el PSC i ERC tenen “grans objectius comuns i la ciutat mereix que els posem per davant”. Mirant el calendari, Colau ha afirmat que “no es tracta de fer ultimàtums” però ha afegit que al llarg del primer trimestre de 2016 “s’haurien de veure possibles acords”.

Sobre els focs creuats que s’han llançat ERC i el PSC durant els darrers dies per entrar al govern municipal o no, l’alcaldessa ha reafirmat que en vol seguir parlant. De totes maneres, Colau ha “recollit el guant” que aquest mateix dimecres ha llançat el president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, que ha posat per davant un acord per als pressupostos a un pacte de govern.

“No m’he plantejat passar a la política catalana, espanyola ni europea”

Ada Colau es veu a Barcelona i no es planteja fer el salt a l’àmbit de la política catalana, l’espanyola o l’europea. En ‘L’entrevista a l’alcaldessa’ ha deixat enlaire si es tornarà a presentar a les pròximes eleccions municipals. Colau ha argumentat que per fer projectes de model de ciutat “calen dos mandats” però tot i això, assegura que “quan arribi el moment Barcelona en Comú valorarà si repeteix”.

El referèndum sobre la independència no es pot dilatar

En l’entrevista, Colau ha defensat la convocatòria d’un referèndum sobre la independència de Catalunya, que, segons l’alcaldessa, no es pot dilatar. Creu que poder-lo celebrar és una qüestió de voluntat política i es va mostrar disposada que fos un referèndum amb més de dues opcions. Referint-se a aquest tema ha dit: “Sobre les preguntes en podrem parlar. Poden ser dues opcions, tres opcions. Sobre això clar que es pot parlar.”