L’Ajuntament de Barcelona vol impulsar el vot de les persones estrangeres a les eleccions municipals del 2023. Segons dades municipals, als darrers comicis només va votar un 21 % de la població europea resident a la ciutat i un 4,2 % de la ciutadania extracomunitària amb dret a vot. Per revertir aquesta situació, la Regidoria de Drets de Ciutadania i Participació ha engegat la campanya “Vius a Barcelona, decideixes a Barcelona“.

Campanya per impulsar el dret a vot

El consistori considera que el desconeixement dels tràmits necessaris per poder votar justifica la poca participació dels estrangers a les eleccions. Per això, la nova campanya recorda que totes les persones originàries de la UE o procedents de països extracomunitaris amb què hi ha convenis de reciprocitat, que estiguin empadronades a la ciutat de Barcelona, tenen dret a vot a les eleccions municipals. Això sí, abans cal una inscripció prèvia al cens electoral, que s’ha de fer abans del 15 de gener de 2023, en el cas dels països amb acord i del 31 de gener pels ciutadans de països comunitaris.

La participació política centra la Trobada BCN Ciutat Diversa

El govern municipal ha anunciat aquesta nova campanya, coincidint amb la celebració de la Trobada BCN Ciutat Diversa, una jornada festiva i reivindicativa amb un eix vertebrador: la participació política, institucional i comunitària de les persones migrades. Al llarg de tot el diumenge s’han programat activitats musicals, de dansa, teatre, exposicions o xerrades.