(ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha destinat 3,7 milions d’euros aquest 2022 a finançar 263 projectes econòmics “innovadors i de proximitat”. Així ho recull un balanç fet pel consistori sobre el programa Impulsem el que fas, que ha batut rècord de pressupost. En aquesta edició, s’ha fixat com a prioritat el suport a nova activitat econòmica i al comerç de barris més desfavorits.

Els districtes amb renda més baixa, els més subvencionats

Més del 60 % dels projectes subvencionats es concentren als sis districtes de renda més baixa. El propòsit municipal és contribuir a l’aixecament de persianes, generar llocs de feina i impulsar projectes d’innovació socioeconòmica i d’economia social i solidària. Per això, les subvencions poden cobrir fins al 80 % del pressupost de cada projecte.

Amunt persianes és el projecte més finançat

De les sis modalitats a què es podien acollir els projectes, la modalitat Amunt persianes, per a la instal·lació de nova activitat a locals en planta baixa, s’endú el 40 % del total del pressupost del programa. Així, dels 263 projectes finançats, 158 són projectes en la modalitat Amunt persianes. Amb tot, d’aquests 99 són millora del negoci i 59, aixecaments de persianes de nova activitat.  

Sis edicions del programa Impulsem el que fas

El programa Impulsem el que fas es consolida així amb un total de sis edicions (2017-2022), que han subvencionat en total 839 projectes i impactat, a través de formacions i serveis, en 20.000 persones i 5.000 empreses, segons el consistori. El pressupost total acumulat és de 16,5 milions d’euros.