cartells contra ernest i pasqual maragall

L’alcaldessa, Ada Colau, ha ordenat retirar de la via pública els cartells despectius contra Ernest i Pasqual Maragall. En un missatge a Telegram, Colau ha explicat que l’ordre es va donar aquest dijous al matí, “tan bon punt” es va rebre l’avís.

L’alcaldessa ha mostrat el “rebuig a la campanya menyspreable que fomenta l’estigma cap a les persones amb Alzheimer i les seves famílies”. Finalment, en el seu missatge assegura que “no permetrem que l’odi enfangui el debat polític”.

La resta de líders polítics condemnen els fets

Alguns dels candidats a l’alcaldia per a les eleccions municipals del maig també han mostrat el suport a Maragall i han condemnat els fets. Xavier Triasde Junts, ha qualificat l’acció d’indigne.

Des del PSC, Jaume Collboni ho ha titllat com un “atac repugnant que diu molt de la baixesa moral de qui la duu a terme”.

El candidat del PP, Daniel Sirera, ha afirmat a Twiter que es tracta d’un fet “menyspreable” i ha mostrat la seva solidaritat amb Pasqual i Ernest Maragall.

També hi ha hagut reaccions des de CiutadansLa candidata de la formació, Anna Grau, ha demanat “fer pinya tots contra la púrria i la misèria política i humana”.

Per la seva banda, la candidata de Valents, Eva Parera ha qualificat de “senzillament fastigós” el fet i ha afegit que “no tot s’hi val en política”.

ERC es planteja denunciar els fets

Esquerra Republicana està estudiant la possibilitat de denunciar els autors. Als cartells hi apareix una fotografia d’Ernest Maragall i una altra del seu germà, Pasqual Maragall (que va ser alcalde de la ciutat del 1982 al 1997 i president de la Generalitat del 2003 al 2006), amb referències a la malaltia que pateix l’exalcalde, l’Alzheimer.

Fonts republicanes van explicar a betevé que va ser una militant la que va alertar la formació que hi havia tres persones de mitjana edat penjant els cartells. En van col·locar a la seu nacional del partit, al carrer de Calàbria, al casal d’ERC a l’Eixample i a la seu de la Federació de Barcelona d’Esquerra. També se’n van veure a alguns arbres de les Corts i a la parada de l’Aerobús de la plaça de Catalunya. En un missatge a Twitter, Ernest Maragall va assegurar que “algú confon política i joc brut” i va alertar que “actuarem en conseqüència”.